Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Κατέλαβαν συμβολικά το δημαρχείο Κασσάνδρας απολυμένοι συμβασιούχοι

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική προχώρησαν προχτές 3/1, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου, απαιτώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους και την παραμονή τους στην εργασία. Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν αγωνιστική παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Πολύγυρο και στη συνέχεια θα κάνουν νέα δυναμική κινητοποίηση στο Δημαρχείο Κασσάνδρας.
Ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης, ενώ αρχικά είχε υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για την παραμονή των 57 συμβασιούχων στην εργασία, στη συνέχεια, την Παρασκευή 30/12, τις πήρε πίσω, στέλνοντάς τους στην ανεργία. Οπως και άλλοι δήμαρχοι, ο δήμαρχος Κασσάνδρας - ο οποίος χτες δεν πάτησε καθόλου στο Δημαρχείο, για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους - προβάλλει το γνωστό σαθρό επιχείρημα ότι η παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία προσκρούει στο άρθρο 103 του Συντάγματος.

Τον αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Κασσάνδρας στηρίζουν η Εναλλακτική Αντικαπιταλιστική Αριστερή Δημοτική Παρέμβαση «Ανυπόταχτη Κασσάνδρα», οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ στο πλάι τους βρέθηκαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι από το Δήμο Θεσσαλονίκης, που εξέφρασαν τη συμπαράσταση στον αγώνα τους, καθώς και εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Κασσάνδρας.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη ανακοίνωση απόλυσης 75 συμβασιούχων είχε κάνει στις 30/12 και ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, απόφαση από την οποία υπαναχώρησε μία μέρα μετά, κάτω από την πίεση της αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και του κινήματος αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε.

Τη συμπαράστασή του και την ταξική αλληλεγγύη του στους συμβασιούχους του Δήμου Κασσάνδρας που η διοίκηση του Δήμου τους απολύει, εκφράζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι «δίνουν αγώνα για το δικαίωμά τους στη δουλειά, κόντρα στην πολιτική της συγκυβέρνησης και των δημάρχων που στηρίζονται από τη ΝΔ. Η διοίκηση του Δήμου Κασσάνδρας, ενώ είχε υποσχεθεί στους συναδέλφους πριν 20 μέρες την ανανέωση των συμβάσεών τους, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, τους ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα υπογράψει τη σχετική διαπιστωτική πράξη.

Για ακόμα μια φορά, κυβέρνηση και πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας νομικίστικα εμπόδια, έρχονται να κατασπαράξουν κάθε εργατικό - λαϊκό δικαίωμα των εργαζομένων, ιδιαίτερα το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Στόχος τους να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, προκειμένου να ικανοποιήσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών, ο αγώνας των συναδέλφων αλλά και όλων των εργαζομένων στον κλάδο αποτελεί μονόδρομο. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να κοροϊδεύει τους συναδέλφους συμβασιούχους και να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων.

Καλούμε όμως και τους συναδέλφους να υψώσουν το ανάστημά τους. Να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να μην κάνουν βήμα πίσω από το δικαίωμά τους στη δουλειά. Να απαιτήσουν καμιά απόλυση συναδέλφου, Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για ακόμα μια φορά, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την ταξική αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου