Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Για μια Αριστερή Δημοτική Συσπείρωση

Να δραστηριοποιήσουμε τις συλλογικότητες μας στον ευρύτερο δήμο Κασσάνδρας και εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάη του 2014.

Αλλά το πρωταρχικό, να διατηρήσουμε ζωντανές τις όποιες επαφές μας μεταξύ μας αλλά και με όποιον κόσμο ενδιαφέρεται, ριζοσπαστικοποιείται και ψάχνει να βρει τρόπους να αντισταθεί στη καπιταλιστική λαίλαπα και την κρίση που βιώνει στο σύνολό της η κοινωνία μας και κυρίως οι εργαζόμενοι, οι νέοι και η τρίτη ηλικία.

Να προτείνουμε, να διεκδικήσουμε, να πιέσουμε για μια επαναστατική αλλαγή στη σκέψη, στην πρακτική, στη δράση μας, στους χώρους εργασίας μας, στις γειτονιές μας, στις σχολές μας. Να βρεθούμε δηλαδή και να συντονιστούμε μαζί με τις επιτροπές αγώνα, τις γενικές συνελεύσεις, τις απεργιακές φρουρές.


Για μια Αριστερή Δημοτική Συσπείρωση, εναλλακτική των κομματικών σχηματισμών της εκλογολάγνας-κυβερνητικής-γραφειοκρατικής Αριστεράς, αυτόνομη στη παρουσία της, ριζοσπαστική στην πρακτική της, αδέσμευτη από κυρίαρχες κρατικές/εξουσιαστικές πολιτικές "γραμμής", ανεξάρτητη από μηχανισμούς και κατεστημένα είτε κυβερνητικά/δημαρχιακά, είτε πελατειακά/κερδοσκοπικά, είτε ρουσφετολογικά.

• Ενάντια σε περιβαλλοντοκτόνες αναπτυξιακές λογικές προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
• Ενάντια σε ΕΕ, ΔΝΤ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές διακρατικές δομές καθώς και • Ενάντια σε εθνικοπατριωτικές/φασίζουσες και κατασταλτικές αντιλήψεις.
Για μια Ριζοσπαστική Συλλογικότητα Πολιτών, αντίθετη στο προσωποκεντρικό-δημαρχοκεντρικό μοντέλο, που θα (υπο)στηρίζει τις ανοιχτές πρωτοβουλίες κατοίκων και τις συνελεύσεις ενεργών πολιτών σε επίπεδο γειτονιάς και συνοικίας και με αυτό τον τρόπο θα προωθεί την άμεση τοπική-συμμετοχική δημοκρατία στη λήψη αλλά και εφαρμογή των αποφάσεων.

Για μια Αυτόνομη Δυναμική-Μαχόμενη και Αγωνιστική Παρουσία στα δημοτικά πράγματα, ενάντια στους παραγοντίσκους και καρεκλοκένταυρους επαγγελματίες πολιτικούς γραφείου ή σόουμεν.

Για την ανάπτυξη των εργατικών αγώνων με προοπτική τη τελική τους νίκη και όχι το ξεπούλημα/ξεφούσκωμά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου